Anmeldelse

Pax Immortalis / Requiem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Patrick Leis' to murstenstykke romaner "Requiem" og "Pax Immortalis" har med garanti læsere i folkeskolens ældste klasser, og det kan derfor anbefales, at skolebibliotekerne indkøber dem til udlån til elever, der efterspørger romaner, der er spændende, gruopvækkende og uhyggelige - bemærk bare indholdet i følgende citat: "En udød bøjede sig ind over forruden, mælkehvide øjne så direkte på ham, og en klæbrig substans begyndte at rende ubehersket fra de sprukne læber". Værsgo, min læser, så er der serveret!

De to romaner er de første i "Necrodemic-trilogien", og handlingen i dem er den klassiske for romaner i science fiction-genren. Det vil sige, at vi har et folk - typisk mennesker, som vi kan identificere os med - der er blevet ofre for undertrykkere af den værste slags, som for eksempel zombier og andre afskyelige monstre. Derefter går der en kamp i gang for at få det tabte tilbage, og ude i horisonten dukker både gode og dårlige nyheder op. Og slutningen kender vi på forhånd fra bøger i samme genre.

Indholdet i bøgerne og de særdeles flotte forsideillustrationer viderefører på mange områder det univers, som eleverne kender fra computerspillene. Computerspillene kan føre os ind i en verden, hvor det mest utrolige kan ske - en verden, hvor man kan afprøve det, man ikke kan i den "virkelige verden". Det samme gør sig gældende for Patrick Leis' to romaner. Hvor spillene bruger grafik, bruger forfatteren sproget. Det bliver gjort så godt, at læseren i den grad får en visuel oplevelse af det læste, så hermed min anbefaling.