Anmeldelse Skønlitteratur
0   143

Pax Immortalis / Requiem

Fakta<p>Forfatter: Patrick Leis</p><br /><p>199 kroner, 470 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Facet / Forlaget Facet</p><br /><p>199 kroner, 324 sider</p>

Patrick Leis' to murstenstykke romaner "Requiem" og "Pax Immortalis" har med garanti læsere i folkeskolens ældste klasser, og det kan derfor anbefales, at skolebibliotekerne indkøber dem til udlån til elever, der efterspørger romaner, der er spændende, gruopvækkende og uhyggelige - bemærk bare indholdet i følgende citat: "En udød bøjede sig ind over forruden, mælkehvide øjne så direkte på ham, og en klæbrig substans begyndte at rende ubehersket fra de sprukne læber". Værsgo, min læser, så er der serveret!

Artiklen fortsætter under banneret

De to romaner er de første i "Necrodemic-trilogien", og handlingen i dem er den klassiske for romaner i science fiction-genren. Det vil sige, at vi har et folk - typisk mennesker, som vi kan identificere os med - der er blevet ofre for undertrykkere af den værste slags, som for eksempel zombier og andre afskyelige monstre. Derefter går der en kamp i gang for at få det tabte tilbage, og ude i horisonten dukker både gode og dårlige nyheder op. Og slutningen kender vi på forhånd fra bøger i samme genre.

Indholdet i bøgerne og de særdeles flotte forsideillustrationer viderefører på mange områder det univers, som eleverne kender fra computerspillene. Computerspillene kan føre os ind i en verden, hvor det mest utrolige kan ske - en verden, hvor man kan afprøve det, man ikke kan i den "virkelige verden". Det samme gør sig gældende for Patrick Leis' to romaner. Hvor spillene bruger grafik, bruger forfatteren sproget. Det bliver gjort så godt, at læseren i den grad får en visuel oplevelse af det læste, så hermed min anbefaling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt