Anmeldelse Skønlitteratur
0   222

Lyden af vinger

Fakta<p>Forfatter: Line Kyed Knudsen</p><br /><p>ISBN: 87-02-05182-6</p><br /><p>352 kroner, 279 sider</p><br /><p>Serie: Hjerteserien</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

"Lyden af vinger" er skrevet af Line Kyed Knudsen. Romanen er en blandt flere gode ungdomsromaner i Gyldendals "Hjerteserie".

Artiklen fortsætter under banneret

Romanen har Mie som hovedperson. Hun er meget forelsket i Casper, så forelsket, at hun til tider slet ikke forstår, at han også elsker hende.

Dette tema bliver gennemgående for hele romanen, og det slås allerede an på første side: "Hun var stadig så forelsket i ham, at det nogle gange gjorde ondt langt ned i maven, og hun kunne stadig ikke fatte, at Casper også var forelsket i hende". Netop valget af dette tema - usikkerheden om, hvorvidt ens følelser nu også bliver gengældt - er et scoop i forhold til de reelle læsere af bogen, som sandsynligvis er unge piger i alderen 13-17 år. Det er en følelse, som pigelæseren kan identificere sig med. Og det siger sig selv, at Mies følelser selvfølgelig bliver udfordret så tilpas meget, at læseren kommer til at føle meget med Mie undervejs i læsningen.

"Lyden af vinger" har et sprog, der flyder så let, at læseren kommer hurtigt igennem de cirka 350 sider, som den fylder. Sproget er ikke præget af nutidige, slangprægede ord, som ellers kan være nærliggende at bruge, når man skriver en roman om unge til unge. Det er en styrke, at sproget er så tilpas neutralt, at bogen også kan læses om både fem og ti år, uden at læseren bliver irriteret over et forældet sprogbrug.

Når man om "Lyden af vinger" kan sige, at den er langtidsholdbar, er det et kvalitetstegn ved romanen. Denne holdbarhed betyder, at skolebiblioteker sagtens kan indkøbe romanen til frilæsning, for den vil blive lånt ud fra nu af og i mange år frem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt