Anmeldelse Skønlitteratur
0   220

Det usynlige

Fakta<p>Forfatter: Peter Mouritzen</p><br /><p>ISBN: 87-638-0446-8</p><br /><p>Illustrator: Mads Themberg</p><br /><p>149 kroner, 56 sider</p><br /><p>Forlag: Høst og Søn</p>

"Blæsten bed ind til benet; der var skeletter i luften, da drengen kom ud af biografen. Månen stod som en kold morder på himmelen".

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan sættes stemningen, når Goethes Ellekonge blandes ind i en trafikulykke på en dansk landevej. Goethes digt flettes sammen med historien om bilturen, der skal bringe drengen og hans far hjem fra biografen - "hjem til mor, før spøgelserne tog dem". En gyserhistorie, der giver åndenød.

Versene i "Ellekongen" og det ekstra vers, Peter Mouritzen selv har digtet til, er ramme om bilturen. Ellekongens hest rider ved siden af bilen, og kongen rækker ud efter drengen, men det allermest uhyggelige er, at mor og far er begyndt at sige spøgelsesord, som han ikke forstår, til hinanden. Drengen lytter efter og skræmmes af alt det usagte. Ellekongen er for drengen langt mere konkret end alt det, han ikke forstår mellem forældrene.

En formidabelt skabt uhygge, der suppleres af fantastiske sort-hvide illustrationer af Mads Themberg. Formatet er lille som en pixibog.

Man kan sagtens se bogen i undervisningen i 5.-9. klasse som en del af digtlæsninger og indføring i det berømte digt, som også får en omtale i forordet. Men Peter Mouritzen anvender et enkelt sprog, så bogen kan også give oplevelser til de yngre læsere i 3.-4. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt