Anmeldelse Skønlitteratur
0   250

Rakkerungen

Fakta<p>Forfatter: Ruben Strid</p><br /><p>ISBN: 87-567-7911-9</p><br /><p>149 kroner, 224 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

"Rakkerungen" af Ruben Strid er en gennemført suveræn og god fantasyroman. Eleverne fra folkeskolens 5. klasse vil virkelig kunne få glæde af at læse den.

Artiklen fortsætter under banneret

Sidste år udgav Politikens Forlag "Jarvis - troldmandens lærling", der også var en anbefalelsesværdig roman. "Rakkerungen" kan meget vel læses i sammenhæng med denne bog. Det vil give eleverne én på opleveren.

Romanens hovedfigur er Tero, en rakkerunge, som lever på gaden. Vi befinder os i byen Ledutir, som også dannede rammen om "Jarvis - troldmandens lærling". Normalt hersker der fred og ro i byen, men freden er brudt, fordi fyrst Volores' bror kommer retur til byen. Han har ellers været bortvist derfra.

Tero har overnaturlige evner, og han kan se alverdens ting. Han plages imidlertid af at kunne se en masse ulykker forude. Det gør, at han hele tiden kommer i et gevaldigt dilemma - hvem kan man regne med, og hvem falder en i ryggen?

Trods dette dilemma må han i gang med den opgave, som ligger forude - og man kan godt afsløre, at det klarer han.

"Rakkerungen" har et rigtig godt layout - forsiden alene er meget vellykket. Dertil kommer alle de små fine tegninger af Hans Høygaard, der er med til at fuldføre bogen og gøre læseoplevelsen endnu bedre.

Spændingen i bogen er gennemført dramatisk, og det vil med garanti fornøje de unge læsere. "Rakkerungen" får min allerbedste anbefaling - læs den!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.492 andre er allerede tilmeldt