Anmeldelse

Rakkerungen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Rakkerungen" af Ruben Strid er en gennemført suveræn og god fantasyroman. Eleverne fra folkeskolens 5. klasse vil virkelig kunne få glæde af at læse den.

Sidste år udgav Politikens Forlag "Jarvis - troldmandens lærling", der også var en anbefalelsesværdig roman. "Rakkerungen" kan meget vel læses i sammenhæng med denne bog. Det vil give eleverne én på opleveren.

Romanens hovedfigur er Tero, en rakkerunge, som lever på gaden. Vi befinder os i byen Ledutir, som også dannede rammen om "Jarvis - troldmandens lærling". Normalt hersker der fred og ro i byen, men freden er brudt, fordi fyrst Volores' bror kommer retur til byen. Han har ellers været bortvist derfra.

Tero har overnaturlige evner, og han kan se alverdens ting. Han plages imidlertid af at kunne se en masse ulykker forude. Det gør, at han hele tiden kommer i et gevaldigt dilemma - hvem kan man regne med, og hvem falder en i ryggen?

Trods dette dilemma må han i gang med den opgave, som ligger forude - og man kan godt afsløre, at det klarer han.

"Rakkerungen" har et rigtig godt layout - forsiden alene er meget vellykket. Dertil kommer alle de små fine tegninger af Hans Høygaard, der er med til at fuldføre bogen og gøre læseoplevelsen endnu bedre.

Spændingen i bogen er gennemført dramatisk, og det vil med garanti fornøje de unge læsere. "Rakkerungen" får min allerbedste anbefaling - læs den!