Anmeldelse

Gravhøjens hemmelighed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spænding, mystik og gys er de vigtigste ingredienser i denne ungdomsbog for dem mellem 14 og 16 år. Fire drenge i 8. klasse har et venskab, der fører dem ud i farlige, ukendte egne. I Storskoven ser de en mand gå baglæns ved en gravhøj og vil nu undersøge, hvordan det hænger sammen. Det bringer dem under vejr med gravhøjens magiske hemmelighed, men det sætter dem også på vanskelige og ubehagelige prøver. Drengegruppens anfører, Asbjørn, bliver således besat af en ond ånd, da han trænger ind i gravkammeret. Med en kvik piges og den mystiske mands hjælp lykkes det dog drengene at befri Asbjørn af besættelsen. Forældre, skole, bibliotek, sygehus, museum og politi indblandes undervejs.

Der er gang i sagerne, det hele virker lovlig forceret og mystik-dyrkende. Bogen er imidlertid velfortalt, har en troværdig, lidt famlende jeg-fortæller. Den kan sikkert fange mange unge læsere, der sætter de tre i starten nævnte elementer højt. En god idé at begynde bagfra med forfatterens korte redegørelse for gravhøje i Danmark.