Anmeldelse

Rune Ole fra Akelejevej

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De yngste i målgruppen, de seks-niårige, vil nok have vanskeligt ved at læse denne varme og sjove bog om Rune Ole. Til gengæld er den meget velegnet til oplæsning, og der er udtryksfulde sort-hvide tegninger at kigge på.

Det store spørgsmål for Rune Ole er: Hvor er hans far blevet af? Pludselig en dag kørte hans far væk i lastbilen og blev væk. Ingen ved, hvor han er. Hvorfor forlod han Rune Ole, og tænker han stadig på ham? En samtale med chaufføren Axel, der har lignende erfaringer, sætter tingene lidt på plads. Og Axel og Rune Oles mor, Stella, får ham overbevist om, at faderens forsvinden ikke betyder, at han ikke kan lide dem. Han duede bare ikke til at leve på den måde, han gjorde.

Rune Ole har fantasi og er god til at finde på, og hans ven Ralf er med på det. Stella er en mor, som forstår at give plads til legen og fantasien. Og med de to og andre personer omkring sig er Rune Ole ikke dårligt stillet. Heller ikke selvom Rune Ole må tage "kampen" op med Konrad, der flytter ind i samme hus og godt kan lide hans mor.

Historiens synsvinkel er drengens og er dejlig fri for lange forklaringer på, hvorfor livet er, som det er. Den giver snarere et budskab om at acceptere livsbetingelserne, også selvom Rune Ole må leve med sorg og undren over faderens forsvinden. Man kan ikke altid få svar på de spørgsmål, man gemmer på, men man kan godt have det sjovt og godt alligevel. Der er muligheder for mange gode samtaler.