Anmeldelse

Gå i gang med Movie Maker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Gå i gang med Movie Maker" er et undervisningsmateriale, der giver elever indføring i at benytte videoredigeringsprogrammet Movie Maker, som følger gratis med i Windows XP. De skoler, der stadig har XP, slipper altså for at skulle ud og investere mange penge i digitale redigeringsprogrammer.

Indtil nu har man ikke vidst, hvordan programmet skulle bruges i undervisningen, men det har GeGe-forlaget nu rådet bod på. Materialet består af en god og udførlig lærervejledning, der er delt op i en pædagogisk del og en voksenvejledningsdel. Derudover følger der også 15 elevbøger med, som gradvist indfører eleverne i brugen af Movie Maker. Sammen med den tilhørende cd, der indeholder øvelsesfiler med musik og filmoptagelser, har man som lærer en god mulighed for at bringe eleverne på banen og derved lade dem vise deres evner inden for en genre, hvor de uden tvivl har oparbejdet store kompetencer gennem deres høje forbrug af tv. Materialet er også opbygget, så man har mulighed for at differentiere; der er udfordringer til både begyndere og de mere øvede.

Materialet har været afprøvet i tre 4.-klasser og kan bruges fra 4. klasse og op.

"Gå i gang med Movie Maker" er en god måde at lade elever stifte bekendtskab med videoredigering på og kan derfor anbefales.