Anmeldelse Skønlitteratur
0   136

Bavian

Noveller

Fakta<p>Forfatter: Naja Marie Aidt</p><br /><p>199 kroner, 224 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Den nyeste litteratur fortjener at få læsere i skolens ældste klasser, og en række af disse noveller skal nok gå rent ind. Forfatteren skriver så realistisk, at det virker helt uvirkeligt. Hendes emnekreds er hverdagslivet, som hun skildrer, så det gør ondt.

Artiklen fortsætter under banneret

En køretur med fire børn på bagsædet beskriver forfatteren netop så forfærdeligt, som det lyder: Pubertetstværhed og søskendestridigheder over hvad som helst er ramt så præcist, at man kan frygte, at de unge læsere beslutter sig for en tilværelse med barnløshed.

Naja Marie Aidt kan kunsten at skildre mennesker, det kan være svært at identificere sig med. Men deres historier bliver ikke ligegyldige. Som i novellen "Torben og Maria" om mishandlede børn, der nok skal give debat i klassen om rollefordelingen mellem voldsmand og offer - og desuden stof til undervisning i litterære virkemidler.

Erotikken, der dukker op i de fleste af novellerne, er udtrykt med det ordvalg, som eleverne kender, men som de sandsynligvis vil finde grænseoverskridende at anvende, mens læreren hører det. For slet ikke at tale om lærerens grænser, men det er en individuel sag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt