Anmeldelse

Til dig fra os

Godnathistorier af 11 stand-up-komikere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Carsten Bang, Thomas Wivel, Sebastian Dorset . Siger navnene dig ikke umiddelbart noget? Dine elever vil helt sikkert vide, at der her er tale om stand-up-komikere. 11 af de bedste af slagsen er gået sammen om at fortælle godnathistorier for børn - samlet i en og samme bog. En særdeles vellykket alliance med fantastiske, skøre, groteske, sjove og meget forskellige historier.

Vi hører om Patrick på ni år, der er skoletræt og bliver bestyrer af et bowlingcenter, om den lille Poul med papmachéhunden, om katten Steffen, der forsøger at jage sin familie på porten, og flere andre gode historier, der har det tilfælles, at de handler om børn. Der er masser af tjubang, mærkelige dyr og væsner, vilde drenge og hvad deraf følger. Ikke så mærkeligt, eftersom samtlige historier er fortalt af unge mænd, der til daglig jonglerer med ord i en energisk, kreativ og billedskabende underholdningsgenre. Netop energien fra stand-up'ens verden afspejler sig i samlingens små litterære tekster, der egner sig til højtlæsning fra børnehaveklassealderen til og med 4. klasse.