Anmeldelse Skønlitteratur
0   130

Adam den tredje i fjerde

Fakta<p>Forfatter: Torun Lian</p><br /><p>ISBN: 87-638-0366-6</p><br /><p>Oversætter: Susanne Vebel</p><br /><p>169 kroner, 160 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Forum</p>

"Man kan godt hænge på en knage, uden at der sker noget ved det", konkluderer Adam i 4. klasse, efter at 7.-klasserne har hængt ham til tørre på gangen. Selvom Adam kryber langs væggene i skolen og forsøger at gøre sig usynlig, så havner han alligevel altid i kløerne på ballademagerne. Derhjemme er der ikke megen hjælp at hente for Adam. Moren har dårlige nerver, faren er flyttet hjemmefra, og storebroren har nok i sig selv. Da Adam møder den iltre og temperamentsfulde Eva, kommer der helt anderledes skred i tingene.

Den norske børneroman blev af norske børn kåret som bedste børnebog i 2005. Det er ganske forståeligt, eftersom historien om den følsomme dreng i 4. klasse, der nemt bliver til et mobbeoffer, både er en sørgmodig og meget morsomt fortalt historie. Som læser kommer man både til at trække på smilebåndet af den lille hjælpeløse tiårige dreng og føle medlidenhed med ham.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen anbefales til elever i 4.-6. klasse og som højtlæsningsbog i klassen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.236 andre er allerede tilmeldt