Anmeldelse

Adam den tredje i fjerde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
"Man kan godt hænge på en knage, uden at der sker noget ved det", konkluderer Adam i 4. klasse, efter at 7.-klasserne har hængt ham til tørre på gangen. Selvom Adam kryber langs væggene i skolen og forsøger at gøre sig usynlig, så havner han alligevel altid i kløerne på ballademagerne. Derhjemme er der ikke megen hjælp at hente for Adam. Moren har dårlige nerver, faren er flyttet hjemmefra, og storebroren har nok i sig selv. Da Adam møder den iltre og temperamentsfulde Eva, kommer der helt anderledes skred i tingene.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den norske børneroman blev af norske børn kåret som bedste børnebog i 2005. Det er ganske forståeligt, eftersom historien om den følsomme dreng i 4. klasse, der nemt bliver til et mobbeoffer, både er en sørgmodig og meget morsomt fortalt historie. Som læser kommer man både til at trække på smilebåndet af den lille hjælpeløse tiårige dreng og føle medlidenhed med ham.

Bogen anbefales til elever i 4.-6. klasse og som højtlæsningsbog i klassen.