Anmeldelse

Hvad finder jeg på stranden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark har over 7.000 kilometer kystlinje. Hvad enten man kun kommer på stranden om sommeren som badegæst, eller man nyder naturoplevelserne der hele året rundt, vil man uvægerligt støde på dyr, planter eller andet, man ikke umiddelbart kan identificere. Her er den seneste udgave af "Hvad finder jeg på stranden" en rigtig god hjælp, og med det praktiske format er den nem at have i rygsækken. Jeg tog selv bogen med på en søndagstur på stranden og stødte ikke umiddelbart på noget, jeg ikke kunne finde i bogen, det være sig planter, tang, sten eller skaller.

Bogen indledes med en kort introduktion til Danmarks kyster og strande og er derefter inddelt i 24 kapitler, der hver omhandler en bestemt gruppe dyr eller planter. Som eksempler på grupper kan nævnes havsvampe, snegle, krybdyr og padder og forsteninger. Det er således ting både i vand og på land, der er med. Hvert kapitel indledes med en kort beskrivelse af den gruppe, vi har med at gøre. I alt er 368 dyr, planter med mere beskrevet med dansk og eventuelt latinsk navn, stikord om udseende, størrelse og udbredelse til en hurtig bestemmelse samt en lidt længere beskrivelse af levested og levevis. Alle 368 beskrivelser er på smukkeste vis illustreret med detaljerede og vellignende akvareller.

Bogen er uundværlig i forbindelse med en ekskursion eller lejrtur ved havet. Den er nem og overskuelig at bruge for eleverne, og selv om sproget er til voksne, kan elever fra mellemtrinnet udmærket bruge den som bestemmelsesnøgle og finde de vigtigste oplysninger. Trænger man til opdatering af sine opslagsbøger, ser nogle eksemplarer af denne 14. udgave ud til at være en god investering.