Anmeldelse

Kulturkanon i undervisningen

www.uvm.dk/kanoninspiration

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har udarbejdet en meget informativ hjemmeside med en oversigt over den danske kulturkanon inden for arkitektur, billedkunst, design og kunsthåndværk, film, litteratur, musik og scenekunst. Til hvert område er forskellige beskrivelser af de forskellige udvalgte værker, og der følger også en lærervejledning og elevopgaver med. Så kan man som lærer selv vælge ud, hvad man ønsker at bruge til sin undervisning.

Umiddelbart kan det - for en anmelder - virke ret så uoverskueligt at skulle beskrive alt, hvad der er på siden, for der er så meget, og det stritter ud til alle sider. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at man på forhånd ved, hvad der er, som man specifikt leder efter. Ellers kan man let fare vild i junglen af kulturtilbud til undervisningen.

Desuden er meget af det, der anbefales til undervisningsbrug, mere egnet for de gymnasiale uddannelser end til folkeskolen. Så man skal som lærer i grundskolen være meget varsom med at bruge hjemmesiden. Dog er den god som en appetitvækker til brug ved afgangsprøven i blandt andet dansk, historie og samfundsfag. Eller også kan man blive inspireret af et kunstværk til brug i sin individuelle projektopgave.