Anmeldelse Historie
0   157

Rejsen til Trankebar

- Christian d. 4.s mænd i Indien

Fakta<p>Forfatter: Hans Wagner</p><br /><p>ISBN: 87-627-0729-9</p><br /><p>228 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Tilbageblik</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Den 29. november 1618 sejlede fem skibe ud af Københavns havn. De skulle til Indien. Aldrig nogensinde før havde danske sømænd rejst ud mod så fjernt et mål. Forude lå en meget farlig rejse, og mange af mændene om bord kom aldrig hjem igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Den danske konge, Christian den 4., havde indgået en aftale med kejseren af Ceylon. Han var en gådefuld inder, som havde brug for hjælp, men som kunne lokke med sjældne handelsvarer, der ville gøre danskerne rige.

Det var søfolkene, soldaterne og købmændene om bord på skibene, som skulle betale prisen for, at drømmene kunne blive til virkelighed. På rejsen til Indien oplevede de sørøvere, bortførelser, skørbug, skibbrud og mytteri - og på Ceylon gik det slet ikke, som de havde ventet.

Alligevel betød turen, at den danske konge fik en handelsplads i Trankebar, et lille fiskerleje på Indiens kyst. Her kom det danske flag til at vaje i mere end to hundrede år. Den dag i dag kan man stadig se sporene af Danmarks tid som kolonimagt.

Bogen giver sammen med de mange illustrationer et godt billede af Danmarks plads i Trankebar og besværlighederne med at nå dertil. Den er let at læse og kan anvendes fra 6. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt