Anmeldelse

Alting og Ulla Vilstrup

Bogen bag filmen Rene Hjerter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange overbygningslærere har fornøjet deres elever med læsningen af "Alting og Ulla Vilstrup", der første gang udkom i 1998. Romanen er udsendt i ni oplag og udkommer nu i anden udgave med Anden (Anders Matthesen) på forsiden. Bogen, der oprindelig var tænkt til at blive en film, kan nu snart ses i biograferne med titlen "Rene hjerter" og med Anders Matthesen i hovedrollen.

Romanens unge fyr lærer vi at kende på psykiatrisk afdeling, hvor han er indlagt og helt besat af at se sin yndlingsfilm, "Hjerterfri". En gammel, sort-hvid filmtraver om skønne Lindas begivenhedsrige storbyliv. Dumme H fra afdelingen afslører ved en tilfældighed, at Linda spilles af den i forgangne tider så kendte skuespillerinde Ulla Vilstrup. Denne oplysning får imidlertid den unge fyr til at stikke af fra afdelingen for at finde filmens Linda i virkelighedens verden. Om missionen lykkes, skal ikke afsløres her, hvis der skulle være enkelte læsere, der stadig har mødet med bogen til gode. Blot at slutningen er fantastisk underholdende ligesom resten af bogen.

Ud over at beskæftige sig som romanforfatter skriver Kim Fupz Aakeson også filmmanuskripter, for eksempel står han bag filmsucceserne "Den eneste ene", "Forbrydelser" og "Soap".