Debat

Ingen nedprioritering

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lisser Rye Ejersbo mener, at naturfag bliver »nedprioriteret« (Folkeskolen nummer 25). Det er ikke korrekt.

Regeringen nedprioriterer ikke naturfag, tværtimod. Alle elever kommer til at aflægge afgangsprøve i skriftlig matematik. Det er endvidere regeringens hensigt, at de fag, som er til udtræk, skal omfatte såvel mundtlige som skriftlige prøver. Mundtlig matematik tænkes at blive blandt disse fag.

Den nuværende aftale om arbejdstid for lærerne tager imidlertid ikke højde for udtræksordningen. Regeringen forventer, at arbejdstidsaftalen vil blive tilpasset den nye lovgivning. Indtil dette er sket, vil der alene indgå skriftlige prøver i udtrækket. Hvis DLF opgiver kravet om 14 måneders varsel for mundtlige prøver, er problemet løst.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Med den nye prøveordning følger, at der gives to selvstændige karakterer ved prøven i skriftlig matematik - en karakter for matematikfærdigheder og en karakter for matematisk problemløsning.

I øvrigt er det vejledende timetal i fysik/kemi sat op med en time om ugen fra skoleåret 2005/06. Det er vel heller ikke udtryk for »nedprioritering«.