Debat
0   241

Ingen nedprioritering

Lisser Rye Ejersbo mener, at naturfag bliver »nedprioriteret« (Folkeskolen nummer 25). Det er ikke korrekt.

Regeringen nedprioriterer ikke naturfag, tværtimod. Alle elever kommer til at aflægge afgangsprøve i skriftlig matematik. Det er endvidere regeringens hensigt, at de fag, som er til udtræk, skal omfatte såvel mundtlige som skriftlige prøver. Mundtlig matematik tænkes at blive blandt disse fag.

Artiklen fortsætter under banneret

Den nuværende aftale om arbejdstid for lærerne tager imidlertid ikke højde for udtræksordningen. Regeringen forventer, at arbejdstidsaftalen vil blive tilpasset den nye lovgivning. Indtil dette er sket, vil der alene indgå skriftlige prøver i udtrækket. Hvis DLF opgiver kravet om 14 måneders varsel for mundtlige prøver, er problemet løst.

Med den nye prøveordning følger, at der gives to selvstændige karakterer ved prøven i skriftlig matematik - en karakter for matematikfærdigheder og en karakter for matematisk problemløsning.

I øvrigt er det vejledende timetal i fysik/kemi sat op med en time om ugen fra skoleåret 2005/06. Det er vel heller ikke udtryk for »nedprioritering«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ