Anmeldelse Samfundsfag
0   100

Hvert sekund tæller

Sande historier fra Israel

Fakta<p>Forfatter: Richard Oestermann</p><br /><p>ISBN: 87-564-5854-1</p><br /><p>199,95 kroner, 239 sider</p><br /><p>Forlag: Fokal - Telefon 7593 4455</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Da jeg så titlen "Hvert sekund tæller" med undertitlen "Sande historier fra Israel", var min første tanke, at her var der nok tale om en skjult dagsorden, som skulle advokere for Israel i alle mulige forbindelser.

Min antagelse blev (heldigvis) gjort til skamme. Richard Oestermanns bog er et glimrende og aldeles nuanceret indlæg om livet i Israel. Både jøder og arabere får ordet!

Richard Oestermann udtalte på et tidspunkt til Kristeligt Dagblad, at han altid har forsøgt at skrive så objektivt som muligt - efter endt læsning af bogen må man give ham ret. Alle ved, at konflikten i Mellemøsten er så kompliceret, at den ikke kan løses med et fingerknips.

Et interessant og upolitik indlæg er kapitlet om Dødehavsrullerne, hvor ikke mindst dateringsproblematikken omtales.

I et andet kapitel omtales den 21-årige mor Reem Salah, der som selvmordsbomber udtaler "Jeg elsker mine børn med en kærlighed, som kun Gud kender, men min kærlighed til Gud er endnu større". En palæstinenser udtaler efterfølgende, at den, der beordrede denne aktion, må have vidst, at 30.000 menneskers beskæftigelse blev truet, og at aktionen ville skade mere, end den ville gavne.

Bogen kan netop derfor stå som et skoleeksempel på god, hæderlig og vederhæftig samfundsbeskrivelse.

Richard Oestermann er født i Danmark i 1926, flygtede til Sverige under Anden Verdenskrig og kom i 1961 til Israel for at dække sagen mod Adolf Eichmann; han har lige siden boet og arbejdet i Israel.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt