Anmeldelse Skønlitteratur
0   161

Herlinutternes historie

Fakta<p>Forfatter: Linda Lassen</p><br /><p>ISBN: 87-7369-594-7</p><br /><p>187,50 kroner, 156 sider</p><br /><p>Forlag: Alrune</p>

Artiklen fortsætter under banneret

En stor flok børn er sammen med deres forældre passagerer på et stort skib. Undervejs på sejlturen passerer de "Herlinutøerne". Øerne er ubeboede, og det sætter straks gang i en af børnenes fantasi - "Tænk, hvis man kunne besøge dem?" Om natten, mens alle sover, trækker det op til et gigantisk uvejr, som resulterer i havari.

41 børn driver i land på nogle øde øer. Børnene har hukommelsestab og kan intet huske om deres fortid. Her tager romanen for alvor sin begyndelse, og handlingen skrider godt fremad. Hvordan skal man organisere et samfund? Hvem skal bestemme? Hvordan skal man bo? Hvordan får man mad og tøj? Alle de klassiske spørgsmål skal der svares på. De klassiske brilleglas, som ved hjælp af solens stråler kan lave ild, er heller ikke glemt, ligesom romanens øvrige intertekstuelle træk såsom at strande på en øde ø og så videre.

Alt foregår ikke i lutter idyl på øen, selvom man kunne forestille sig det. På et tidspunkt bliver alle de mindre børn "bare for meget". De vræler om natten og er bange og så videre. De må skaffes af vejen. Det bliver de så - til en ø, der ligger endnu længere væk. Der kommer også mudderskred, som ødelægger deres hytter. Problemerne bliver større og større for en af børnene, kaldet "Brøle-Benn", for han viser sig at være en upålidelig fyr, der gerne vil have de andres beundring. Bogens afslutning er uventet og klassisk!

Eleverne på folkeskolens mellemtrin vil synes godt om bogen, fordi den har en vis længde, og læseren vil givet leve sig ind i handlingen. På den baggrund kan den anbefales som en rigtig god frilæsningsbog for elever fra 4. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.056 andre er allerede tilmeldt