Debat

Stormøde og ytringsfrihed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Den 6. februar kunne man i Jyllands-Postens leder læse efter lærernes stormøde i Odense den 30. januar: 'Kritikken formuleres i overordnede slagord, uden megen substans, kun lidt konkret og selvsagt uden dokumentation' og 'I stedet for at indgå i en positiv dialog med medindflydelse som mål har man valgt den tvære og trættekære holdning. Spøgelsestoget ruller stadig'.

Det er meget trist, at Jyllands-Posten ikke lader DLF komme til orde i forhold til avisens udtalelser. Hvis man mener noget med ytringsfrihed i en avis, er det en besynderlig form for ytringsfrihed, man praktiserer. Først sviner man folk til ud fra fordomme frem for viden, derefter formener man dem adgang til avisens spalter«.

Ovenstående indlæg kunne ikke optages i Jyllands-Posten (ikke afvist grundet for mange tegn). Jeg har efterfølgende kigget avisen igennem fra 6. februar, hvor man bragte den leder, som er citeret ovenfor, til 28. februar. End ikke et indlæg fra en lærer, formanden eller hovedstyrelsen har man bevilget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På Jyllands-Posten er det åbenbart okay at tale meget nedladende om andre uden at give dem mulighed for at forsvare sig. Jeg deltog i stormødet og må konstatere, at det også er tilladt at skrive noget, der ikke passer, uden at give adgang til kritik. (Hvor ofte er det så rigtigt, det de skriver, når man ikke selv kan kontrollere det?)

Hvad er ytringsfriheden værd, når den forvaltes på ovenstående måde?