Debat

Ændret overskrift

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undertegnede havde en kommentar i Folkeskolen nummer 9 under overskriften »Forliget styrker ikke fagligheden«. Overskriften er ikke min - men er formuleret af redaktionen uden at have orienteret mig.

Min overskrift var »Den bedste lærer er arbejdsleder«. Den appellerer til et signal om et bredt faglighedsbegreb hos læreren, og om at kvalitetssikringen skal foretages.

Nogle læsere kan tro, når de blot læser overskriften, at forliget er omdrejningspunktet i kommentaren, og det er slet ikke tilfældet. Forliget er anledningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

En overskrift er en del af redaktionens »formidlingsudstyr«, og vi vurderer altid, om en overskrift er dækkende og æggende nok. Og ændrer den, hvis vi mener, det er nødvendigt.

Under »Ekstra på folkeskolen.dk« kan man læse en længere analyse af Peter Brodersen om de samme problemstillinger - netop med overskriften »Den bedste lærer er arbejdsleder«. Derfor fik blad-kommentaren en anden overskrift. Hverken det elektroniske arkivsystem eller læseren har det godt med samme overskrift til to forskellige tekster.

Thorkild Thejsen, chefredaktør Folkeskolen