Debat

Lad være at kopiere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Niels Christian Sauer konstaterer i Folkeskolen nummer 8 med noget, der minder om skadefryd, at jeg har advaret andre kommuner mod uden videre at kopiere Gentofte Kommunes projekt Skub og pædagogikken på for eksempel Hellerup Skole. Jeg synes, at sagen er ganske banal:

Man kan lave god skole på mange måder. Gentofte Kommunes skoler har valgt måder, som passer til deres elever, lærere og forældre. Det bør andre kommuner og skoler også gøre. Man kan roligt lade sig inspirere af Gentofte Kommunes skoler, men man skal naturligvis ikke uden videre kopiere dem.

Det gælder for en hvilken som helst pædagogik, også den fleksible skoles, at den kun virker, hvis man går ind for den. Derfor skal man udvikle en pædagogik, man går ind for, og man skal ikke kopiere hverken New Zealand, Finland eller Gentofte.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler