Debat
0   167

DLF og spøgelserne

Venstre, De Konservative, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har indgået et forlig om folkeskolen som:

Artiklen fortsætter under banneret

indfører test af elever fra 2. klasse,

stiller krav om elevplaner,

stiller krav om opsamling af testresultater til staten med henblik på offentliggørelse af en national præstationsprofil,

indbygger kontrol af kommunens indsats i forhold til skoler, som præsterer utilfredsstillende,

og endelig er der en del kryptiske formuleringer om, hvorledes journalister formenes adgang til oplysningerne.

For Herningegnens Lærerforening er det stadigvæk særdeles væsentligt, at en ændring af folkeskoleloven først gennemføres efter en bred debat - også blandt fagfolk. Det vil endvidere være af stor betydning, at en ændring baserer sig på bred politisk tilslutning.

Det er naturligvis indlysende, at der vil være meget stor prestige for de fire partier i at gennemføre lovgivningen, uanset hvad der måtte indvendes.

Med Bertel Haarder i spidsen, ihærdigt sekunderet af Jyllands-Posten, har politikere reageret på foreningens indvendinger ved at hævde, at DLF ser spøgelser. Den naturlige respekt for foreningens og lærernes saglige indvendinger ser ikke ud til at have alt for gode kår hos magthaverne. Alligevel vil vi dog søge at anvende de demokratiske spilleregler med henblik på at luge de værste tidsler ud.

Vi håber, vi får hjælp af forældre, erhvervsfolk og offentlighed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks