Debat

DLF og spøgelserne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstre, De Konservative, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har indgået et forlig om folkeskolen som:

indfører test af elever fra 2. klasse,

stiller krav om elevplaner,

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

stiller krav om opsamling af testresultater til staten med henblik på offentliggørelse af en national præstationsprofil,

indbygger kontrol af kommunens indsats i forhold til skoler, som præsterer utilfredsstillende,

og endelig er der en del kryptiske formuleringer om, hvorledes journalister formenes adgang til oplysningerne.

For Herningegnens Lærerforening er det stadigvæk særdeles væsentligt, at en ændring af folkeskoleloven først gennemføres efter en bred debat - også blandt fagfolk. Det vil endvidere være af stor betydning, at en ændring baserer sig på bred politisk tilslutning.

Det er naturligvis indlysende, at der vil være meget stor prestige for de fire partier i at gennemføre lovgivningen, uanset hvad der måtte indvendes.

Med Bertel Haarder i spidsen, ihærdigt sekunderet af Jyllands-Posten, har politikere reageret på foreningens indvendinger ved at hævde, at DLF ser spøgelser. Den naturlige respekt for foreningens og lærernes saglige indvendinger ser ikke ud til at have alt for gode kår hos magthaverne. Alligevel vil vi dog søge at anvende de demokratiske spilleregler med henblik på at luge de værste tidsler ud.

Vi håber, vi får hjælp af forældre, erhvervsfolk og offentlighed.