Debat
0   183

Anders Bondo og LB-sagen

Til DLF's hovedstyrelse: Efter vores læserbrev i Folkeskolen nummer 3 har vi holdt møde på skolen med deltagelse af Anders Bondo. Han henvendte sig med et ønske om, at vi mødtes for at drøfte sagen. Dette udspil tog vi selvfølgelig imod, ligesom vi respekterer ham for at stille op til en konfrontation.

Vi har efterfølgende på skolen holdt møde for at se, om der var basis for at revurdere vores opfattelse af Anders Bondos rolle i forbindelse med leje af lejligheder i Lærerstandens Brandforsikring (LB).

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er stadig af den opfattelse, at han har været naiv. Han burde have undret sig over, at hans sønner så hurtigt fik de omtalte lejligheder. Derfor skulle han have undersøgt proceduren omkring udlejning af lejligheder i LB.

Men Anders Bondo har i kraft af mødet genvundet vores tillid til, at han er værdig til at fortsætte som formand i DLF. Han har handlet naivt, men han er stået frem og har taget øretæverne. Vi er også overbevist om, at Anders Bondo vil modvirke pamperi i fremtidens DLF. Endelig har vi jo intet at udsætte på hans arbejde i almindelighed.

Vi har desværre en slem mistanke om, at vi kun har set toppen af isbjerget. Hvor mange fremtrædende skikkelser i DLF er blevet forfordelt i LB, når de omstridte lejligheder er blevet udlejet. Er det, fordi mange er i samme båd, at Anders Bondo fik så massiv opbakning blandt kredsformænd og hovedstyrelsesmedlemmer?

Det ville genoprette troværdigheden i DLF, hvis det blev offentliggjort, hvor omfattende denne favorisering har været. Vi opfordrer derfor andre til at optræde lige så åbent som vores formand. Vi ønsker åbenhed om, hvor mange fremtrædende skikkelser i DLF der har været så heldige at få tildelt et lejemål i LB.

På vegne af medlemmer af DLF på Hyllehøjskolen:

Svar

Som jeg også skrev i sidste uge, er jeg meget glad for at konstatere, at I på baggrund af vores drøftelse har tillid til mig som formand. Jeg oplevede nu ikke mødet som nogen konfrontation, eller at jeg skulle tage mod »øretæver«. Jeg var meget glad for mødet, og som jeg gav udtryk for, var det også vigtigt for mig at høre, hvordan I oplevede situationen.

Vi skal også fremover undgå pamperi i Danmarks Lærerforening - det er jeg helt enig i. I sætter spørgsmålstegn ved, at kredsformænd og hovedstyrelse alle gav udtryk for fortsat tillid til mig som formand. Jeg tror, forklaringen er den enkle, at jeg i forhold til hovedstyrelsen og kredsformændene havde samme mulighed for at drøfte situationen, som jeg havde på jeres skole.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ