Debat
0   282

Ensartethed er en total umulighed

Hvis man blot skal nærme sig total ensartethed, skal man undervise efter et totalt rigidt, statsdirigeret system - uden mulighed for den ringeste afvigelse fra den statsdirigerede vej.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er så ligegyldigt, om man hedder Kathrine, Tanja, Vagn eller Karl Børge.

Man måtte også forudsætte, at alle børn er totalt ens - på alle ledder - hvad jeg ofte her i bladet har påpeget, at de ingenlunde er, de er derimod alle vidt forskellige - uheldigvis for alle fastlagte undervisningssystemer.

Jeg har som censor oplevet både bla, bla, bla, total tavshed og det interessante tilfælde, hvor læreren både spurgte og svarede - han fattede ikke, at jeg sagde 5. Han havde nu også fortjent et 8-tal, men det var jo ikke ham, som var til prøve.

Min erfaring gennem 26 år er for øvrigt, at beskikkede censorer - de uvildige »kontrollanter« - altid lå en del højere end de lokale.

Man kan let indføre en ny karakterskala, men resultatet bliver ikke en smule bedre - medmindre man da samtidig indfører et totalt ensartet pensum og samtidig standardiserer alle lærere på en sådan måde, at de tænker, tror og taler ganske ens - han- som hunkøn. Måske skulle man forsøge en kloning, selvom der så stadig ville være den berømte lille forskel.

Jeg er opmærksom på, at man tidligere har forsøgt sig med total ensretning - vel mest udtalt i Kina - men uden videre succes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks