Anmeldelse

Læs om Riddere og Borge

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen fortæller om livet som ridder, og om hvordan det var at bo på en rigtig borg. Der er informationer om hverdagslivet, sundhed og hygiejne, forbrydelse og straf, våben og meget mere. Parallelt med dette fortælles historien om en forældreløs dreng, som kommer i lære som ridder.

Man får således en indsigt i livet i middelalderen, som jo var farligt med hyppige krige og en del ufred. Mange mennesker boede bag høje borgmure beskyttet af rustningsklædte riddere, som svingede med sværd og lanse.

Bogen har mange spændende afsnit, der sammen med de fantastisk gode illustrationer er med til at gøre bogen læseværdig. Den er skrevet i et letforståeligt sprog og giver blandt andet svar på, hvordan man spiste på en borg, og hvad man spiste, hvordan toiletforholdene var, og hvem køgemesteren, kældermesteren og fogeden var.

Kapitlerne om krig, rustninger, våben og belejring er utrolig spændende og informativt skrevet og illustreret.

Bogen kan fint anvendes fra 6. klasse og bør som minimum findes på skolebiblioteket.