Anmeldelse Skønlitteratur
0   244

Skyggen i vandet / Gravskænderen

Fakta



<p>Forfatter: Jacob Weinreich</p><br /><p>115 og 117 sider, 149 kroner per bog</p><br /><p>Serie: Monsterjægerne bind 1 og 2</p><br /><p>Forlag: Borgen</p>

Oliver, Hakan, Marcus, Sofie og Luna - de fem på nye opdagelser. Det er bare ikke smuglere og tyve, men monstre, der bliver jagtet i serien her. I disse to første bind møder vi et spøgelse og en zombie.

Artiklen fortsætter under banneret

De fem børn på 12-13 år danner i løbet af første bog en klub: Monsterjægerne. Dels fordi de uhyggelige væsener selvfølgelig findes i det univers og skal uskadeliggøres, dels fordi Olivers farfar i al hemmelighed har været spøgelsesjæger hele sit liv ved siden af det mere borgerlige erhverv som skorstensfejer. Nu er han kommet på plejehjem, Oliver har opdaget hans hemmelige spøgelsesjægerkælder, og han må påtage sig at videreføre arbejdet. Oliver har nemlig arvet evnerne, og så må man følge sit kald, forstås.

I "Skyggen i vandet" er det en lille drengs ånd, der ikke kan finde hvile, før morderen er fundet og straffet. Han blev myrdet på børnenes skole - druknet i svømmebassinet. Pas på lærere, der har svært ved at tøjle deres temperament!

I "Gravskænderen"forsøger en ældre mand at vække sin døde kone, som han savner så forfærdeligt. Det kommer der ikke noget godt ud af. Lad de døde hvile i fred.

Elementært spændende, uden at man dog får åndenød. Tror man ikke på zombier, kan man glæde sig over, at dialogen, konflikter og problemstillinger er troværdige, og at der også bliver tid til kærlighed og forelskelse, som jo også optager aldersgruppen.

Til selvlæsning for de 10-13-årige og alle andre, der vil med på monsterjagt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt