Anmeldelse Historie
0   192

Overblik

Verdenshistorie i korte træk

Fakta<p>Forfatter: Ulrik Grubb, Knud Helles og Bente Thomsen</p><br /><p>ISBN: 87-02-03248-1</p><br /><p>186,25 kroner, 183 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Perspektivet i denne verdenshistorie henvendt til gymnasieelever er europæisk, hedder det i forordet.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er rigtigt i en sådan grad, at det ville have været mere betegnende at kalde bogen for en europahistorie.

Kun i de afsluttende kapitler om den kolde krig og tiden derefter inddrages globale problemstillinger.

Det er således ikke helt rigtigt, som det også anføres, at bogen giver et kort og præcist overblik over verdens historie fra oldtiden til i dag.

Jo, det med det korte er rigtig nok. Bogen er opbygget af en række korte kapitler, der skal give gymnasieeleven et grundlæggende overblik over den gymnasiale kanon i faget historie.

Den græske oldtid ti sider, Romerriget 11 sider, renæssance og reformation 11 sider, de europæiske opdagelser ni sider og så videre.

Men bogen er slet ikke så dårlig, som man skulle tro. Det er faktisk muligt på nogle få sider at trække nogle linjer og fremhæve nogle centrale problemstillinger i de enkelte kapitler. Som historielærer i folkeskolen kan disse kapitler tjene som repetition og huskeliste over centrale områder af især Europas historie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.677 andre er allerede tilmeldt