Anmeldelse

Første Verdenskrig

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er fra serien "Konflikter kortlagt", som beskriver, hvorfor det 20. århundredes større krige brød ud, hvad der skete, og giver en analyse af, hvordan det ændrede verden.

"Første Verdenskrig" giver en beskrivelse af den første storkrig, hvor det 19. århundredes nye teknologi og industrielle masseproduktion krævede millioner af menneskeliv.

I fem kapitler beskrives, hvordan krigen brød ud og bredte sig. Hvordan fronterne blev fastlåst, og hvordan sejr og nederlag blev opfattet.

Der er tale om letforståelige beskrivelser, der gør læsningen forholdsvis nem for de fleste elever.

Bogen kan derfor anvendes fra 7. klasse.

Beskrivelserne suppleres meget flot med gode og relevante illustrationer, brugbare kort og faktabokse, som sammen med den fine layout gør bogen meget indbydende og spændende at arbejde med.

Bogen kan fint stå alene i arbejdet med Første Verdenskrig, hvor der i forvejen jo ikke findes så meget litteratur til folkeskolebrug, ud over hvad diverse grundbogssystemer har valgt at bringe. Men den kan også være et godt supplement hertil.

Kan derfor anbefales til indkøb i klassesæt.