Debat

Mætte børn lærer bedst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som omtalt i Folkeskolen nummer 41 har forbrugerorganisationen Familie og Samfund iværksat en kampagne for gratis skolemad. Der er i dag ingen tvivl om dokumentationen for, at mætte børn lærer bedst. Derfor må det være i samfundets interesse, at vores børn får ordentlig mad i skolen. Og gode - forældrebetalte - madordninger gør det ikke. Ingen ved bedre end os, der har daglig omgang med børnene, at trods fine madordninger har vi en alt for stor gruppe, der ikke får noget at spise i løbet af dagen, og en alt for stor gruppe, der får noget forkert at spise.

Så lad os derfor gøre en indsats for denne sag og fortælle politikerne, at hvis de mener noget med alle deres fine ord om sund mad i skolerne, må de indføre et gratis måltid mad til alle elever landet over. Det er den eneste måde, hvorpå vi sikrer, at alle elever får et ordentlig måltid mad, har mulighed for at blive mætte og dermed får de bedste indlæringsmuligheder.

Sæt gang i debatten i jeres område, gå til lokalpolitikerne, der nu står på spring for at komme i de nye byråd, afkræv dem deres syn på gratis skolemad. Fortæl dem - hvis ikke de ved det - hvor vigtigt det er, at vores børn får mulighed for at spise sundt og varieret, og at de skal have tid og ro til at spise maden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Sæt gang i debatten på lærerværelserne og i klasserne, så kendskabet til kampagnen bliver udbredt. Jo flere vi er, des større bliver presset på politikerne.

Vi er et rigt land, og er der noget, vi vil have, finder vi også pengene til det, også til denne investering. Ja, vi har slet ikke råd til at lade være med at investere i en sund og kvik generation, vores børn og unge.

Som inspiration vil jeg anbefale at klikke ind på hjemmesiden www.gratis-skolemad.dk og her finde fakta, holdninger og skrive under på kampagnen »Ja til gratis skolemad«.