Debat

Vejen til bedre seksualundervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Finland har seksualundervisningen fået et løft med fast timetal i 7.-9. klasse, sådan som Lisbet Bangsbo Andersen og Jørgen Balslev Hansen beskriver det i Folkeskolen nummer 37. Når de spørger, hvad vi gør i Danmark, er det optimistiske svar, at der forhåbentlig er en masse godt på vej.

At seksualundervisningen i folkeskolen ikke er god nok, har vi haft en klar fornemmelse af i årevis. Nu har vi fået dokumentation. Og vi har fået et solidt fundament for at komme med anbefalinger om, hvad der skal til for at forbedre den.

Sex og Samfund har netop offentliggjort den længe ventede kortlægning af skolernes indsats på området, og vi har samtidig fremlagt en fremadrettet strategi for en bedre seksualundervisning. Hele materialet findes på vores hjemmeside www.sexogsamfund.dk

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I Sex og Samfund var vi utrolig glade for, at hovedstyrelsesmedlem Dorte Lange fra DLF på konferencen om bedre seksualundervisning den 22. september tog imod vores initiativ i en positiv ånd. Det lover godt for udsigterne til at få lærere, seminariefolk, lærerstuderende og øvrige resursepersoner med erfaring inden for feltet til at deltage konstruktivt i en debat om, hvad der skal til for at gøre seksualundervisningen bedre. »Vi griber med kyshånd den diskussion, Sex og Samfund bringer op«, sagde hun. Mindst lige så lovende var meldingen fra de lærerstuderende, hvis næstformand sagde, at Lærerstuderendes Landskreds gerne vil være med til at indgå en national aftale om bedre seksualundervisning. »Faget skal have mere plads og en højere position ude på den enkelte skole og på lærerseminarierne«, sagde han.

Diskussionen fortsætter - det kan altså lade sig gøre at forbedre seksualundervisningen, hvis der er politisk vilje til det.