Anmeldelse

Tv-guf og andre fantastiske historier

Digtet og fortalt af 5. klasser fra Jersie Skole, Munkekærskolen og Uglegårsskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fortælleren, Hans Laurens, har i samarbejde med 5.-klasserne i Solrød Kommune lavet et projekt, hvor eleverne har digtet historier, som ikke måtte skrives ned. Igennem den måned, som projektet varede, har eleverne øvet sig i at fortælle billedrigt og levende, og et udvalg af disse historier er indspillet på cd'en, som rummer 21 historier af mellem et og seks minutters varighed.

Børnenes fantasi har skabt vidt forskellige historier, og et udpluk af titler illustrerer forskelligheden. "Dødstårer", "Fie og falken Arnold", "Skokongeriget", "Hugtandmanden" og "Den sorte dør", som er en rap, og ikke at forglemme "Fremtidens prinsesser" antyder genrer og giver samtidig en ide om historiernes utraditionelle tilgange. Grupper af elever har digtet og fremfører også fortællingerne.

Det er en fornøjelse at høre elever, som er gode til at fortælle hvad angår både opbygning af historier, ordvalg, variation i sproget og brug af stemmen. Jeg synes, at disse elever har lært meget i retning af at blive gode fortællere, og jeg vil bruge cd'en i min egen 5. klasse for at illustrere, hvor godt elever kan gøre det, og måske få eleverne til at formulere, hvad der kan gøres endnu bedre. Efter min erfaring rykker det meget i elevers læring, når nogen på deres egen alder kan danne forbillede. Et fint lille materiale.