Anmeldelse Dansk
0   133

Tv-guf og andre fantastiske historier

Digtet og fortalt af 5. klasser fra Jersie Skole, Munkekærskolen og Uglegårsskolen

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p>Forlag: Hans Laurens fortæller</p>

Fortælleren, Hans Laurens, har i samarbejde med 5.-klasserne i Solrød Kommune lavet et projekt, hvor eleverne har digtet historier, som ikke måtte skrives ned. Igennem den måned, som projektet varede, har eleverne øvet sig i at fortælle billedrigt og levende, og et udvalg af disse historier er indspillet på cd'en, som rummer 21 historier af mellem et og seks minutters varighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Børnenes fantasi har skabt vidt forskellige historier, og et udpluk af titler illustrerer forskelligheden. "Dødstårer", "Fie og falken Arnold", "Skokongeriget", "Hugtandmanden" og "Den sorte dør", som er en rap, og ikke at forglemme "Fremtidens prinsesser" antyder genrer og giver samtidig en ide om historiernes utraditionelle tilgange. Grupper af elever har digtet og fremfører også fortællingerne.

Det er en fornøjelse at høre elever, som er gode til at fortælle hvad angår både opbygning af historier, ordvalg, variation i sproget og brug af stemmen. Jeg synes, at disse elever har lært meget i retning af at blive gode fortællere, og jeg vil bruge cd'en i min egen 5. klasse for at illustrere, hvor godt elever kan gøre det, og måske få eleverne til at formulere, hvad der kan gøres endnu bedre. Efter min erfaring rykker det meget i elevers læring, når nogen på deres egen alder kan danne forbillede. Et fint lille materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.177 andre er allerede tilmeldt