Anmeldelse

Hvis det skal være på den måde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være slemt, når ens bedste veninde kommer på besøg og ikke vil lege den leg, man har set frem til. Og værre bliver det, når man ikke kan styre sin surhed. Og allerværst er det, når ens egen mor og veninden råhygger sig, mens man selv har låst sig inde på toilettet.

Skuffelse, vrede og jalousi er de forbudte og svært administrerbare følelser, som denne historie handler om.

Det gøres solidarisk, opfulgt af gode, troværdige konfliktløsninger, så historien ender godt.

Det er en fin og lærerig fortælling, som får sublimt medspil af illustrationerne. Kamilla Christensen har en meget sikker sans for billedets virkemidler, når der er følelser i spil. Det er fantastisk, hvad hun kan indfange med to cirkler og en streg, øjne og mund. Og dertil kommer, at hun med tilpas indlevelse også formår at vise afmålte doser af humor, når det ser sortest ud, for eksempel da vores hovedperson har låst sig inde og skråler for ikke at få sin vrede forstyrret af morens blide stemme.

Her lader hun portrætterne af bedsteforældrene, som hænger på væggen, spille med, idet de begge ses med fingre i ørerne.

Kamilla Christensen kan mageligt gå hen at blive en af vores store illustratorer.

Lad indskolingens børn få adgang til denne bogs stærke følelser, troværdige konfliktløsninger og sublime billeder.