Anmeldelse

Natur og teknik med Ole Odder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Edb skal trænge sig ind i alle fag, også i natur/teknik. Men det bliver bestemt ikke sammen med odderen Ole og alle de andre talende dyr og planter på denne cd-rom. Uanset om det som anført af firmaet er en bestseller i USA.

Programmet er fremragende lavet, og min søn på fem vil kunne boltre sig i dets flotte grafik, gode danske versionering og sjove indhold i timevis. Et godt alternativ som kontrolleret leg til splatter- og voldsspil. Men til dansk undervisningsbrug er programmet efter min mening helt uacceptabelt og det rene terapi.

Ole Odder, Sophus Hvalros, giraffer, løver, elefanter, kæmpehavskildpadder, kartofler, kaktus og mange andre levende væsener er i deres tegneseriestreg ofte vanskeligt genkendelige i forhold til virkeligheden. De bevæger sig ufortrødent rundt i en vild forvirring på tværs af alle naturlige klimazoner og biotoper. Her er huske-, pusle- og sorteringsspil, malebøger og mange små eksperimenter, der uddybes i en kort, medfølgende lærervejledning.

Vær ansvarlig over for fagkontoen ved blandt andet nøje at gennemse og vurdere den form for edutainmentprogrammer, inden de indkøbes til skolens samling. Selv om de efterhånden ikke koster mere end en enkelt bog.