Anmeldelse Samfundsfag
0   202

Samfundsstudier

Grundbog for 8.-9. klasse

Fakta<p>Forfatter: Palle Roslyng-Jensen, Ebbe Foged og Kim Mølgaard Nielsen</p><br /><p>ISBN: 02-02461-6</p><br /><p>248,75 kroner, 228 sider</p><br /><p>Lærerens resursebog: 186 sider, 773,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

- Hvorfor er jeg, som jeg er? udgør indledningsteksten til denne solide grundbog til samfundsfag, og dermed er elevvinklen til stoffet sat godt af. Det er en helt ny udgave af to tidligere grundbøger i serien "Samfundsstudier", der efterhånden har fået mange år på bagen. Nu er det hele samlet i én stor bog, der henvender sig til både 8. og 9. klasses undervisning.

Indholdet kommer godt omkring mange forskellige og relevante emner. Der indgår i den nye udgave et par helt nye afsnit, mange er revideret i indhold, og andre afsnit er overført direkte fra de gamle udgaver.

I forhold til de tidligere udgaver er bogens layout blevet knap så sprælsk, og sammen med de godt 200 ganske teksttunge sider vil den for især læsesvage elever kunne virke som en stor udfordring. Men sproget er ligefremt og nemt at gå til, og indholdet vil alt efter behov kunne anvendes på mange måder. Overalt er der oplæg til spørgsmål, debat og undersøgelser samt henvisninger til aktuelle steder på internettet.

Der er hverken tilknyttet arbejdshæfte eller en selvstændig lærerens bog, men dette indgår derimod i en flot, gennemarbejdet og nyttig Lærerens resursebog, hvor der for de enkelte kapitler beskrives formål, faglig baggrund, øvrige materialemuligheder samt en lang række opgave- og aktivitetsforslag og arbejdsark til fri kopi. Resursebogen afsluttes med et kort afsnit, der giver oplæg til repetition og evaluering af årenes arbejde med faget. En måde er i form af en spørgsmålsroulette knyttet til de enkelte kapitler til brug i klassen. En anden er mere omfattende og lægger op til, at en eller flere elever arbejder med udvalgte kapitler. Og endelig kan der reflekteres over egen læring via elevernes egne dagbogsoptegnelser.

Sammen med den særdeles omfattende fagligt-metodiske vejledning giver den nye "Samfundsstudier" den grundstamme, der kan føre til en overkommelig, spændende, varieret og vedkommende undervisning i faget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.381 andre er allerede tilmeldt