Anmeldelse Skønlitteratur
0   132

Sjælens dæmoner I / Sjælens dæmoner II

Syv eventyr / 9 fantasy noveller

Fakta<p>Forfatter: Andreas P. Nielsen</p><br /><p>ISBN: 87-989132-0-4 / 87-91659-00-0</p><br /><p>Illustrator: Patrick Leis</p><br /><p>48 kroner, 96 sider</p><br /><p>Illustrator: Patrick Leis</p><br /><p>175 kroner, 121 sider</p><br /><p>Forlag: GPO Forlag / GPO Forlag</p>

Titlerne på de syv noveller i "Sjælens dæmoner I", blandt andet "Ånden i glasset", "Stjernen der blev til et menneske" og "Nonnegangen" for at nævne tre, afslører, at vi bevæger os et sted mellem virkelighed og det fantastiske univers.

Artiklen fortsætter under banneret

Overvejende lykkes det forfatteren at fortælle en god historie og samtidig bibringe læseren en morale. Emnerne spænder over mobning, rejser i tiden og om at turde udforske dæmonerne i livet.

I "Sjælens dæmoner II" fortsætter forfatteren i den fantastiske genre. Novellerne med titler som blandt andet "Pigen der sad fast i parken", "Knokkelmanden" og "Spindelvævet" bærer præg af at være strammere i kompositionen end forløberne. Det er, som om forfatteren har skrevet sig varm, for læseren er ganske enkelt godt underholdt i de ni grumme og gruopvækkende historier.

En læseoplevelse venter i novellen "H.C. Andersen vender tilbage", som handler om et kærligt møde mellem en nutidig ældre dame, der er på en spadseretur på Assistens Kirkegård, og den genopståede digter.

Begge bøger har uhyggelige og indbydende forsider, der straks fører læseren på sporet af det fantastiske og det overnaturlige. Patrick Leis ledsager novellerne med udtryksfulde, tegneserielignende, sort-hvide billeder.

Større børn, unge og voksne med hang til genren vil blive opslugt af læsningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt