Anmeldelse

Sjælens dæmoner I / Sjælens dæmoner II

Syv eventyr / 9 fantasy noveller

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titlerne på de syv noveller i "Sjælens dæmoner I", blandt andet "Ånden i glasset", "Stjernen der blev til et menneske" og "Nonnegangen" for at nævne tre, afslører, at vi bevæger os et sted mellem virkelighed og det fantastiske univers.

Overvejende lykkes det forfatteren at fortælle en god historie og samtidig bibringe læseren en morale. Emnerne spænder over mobning, rejser i tiden og om at turde udforske dæmonerne i livet.

I "Sjælens dæmoner II" fortsætter forfatteren i den fantastiske genre. Novellerne med titler som blandt andet "Pigen der sad fast i parken", "Knokkelmanden" og "Spindelvævet" bærer præg af at være strammere i kompositionen end forløberne. Det er, som om forfatteren har skrevet sig varm, for læseren er ganske enkelt godt underholdt i de ni grumme og gruopvækkende historier.

En læseoplevelse venter i novellen "H.C. Andersen vender tilbage", som handler om et kærligt møde mellem en nutidig ældre dame, der er på en spadseretur på Assistens Kirkegård, og den genopståede digter.

Begge bøger har uhyggelige og indbydende forsider, der straks fører læseren på sporet af det fantastiske og det overnaturlige. Patrick Leis ledsager novellerne med udtryksfulde, tegneserielignende, sort-hvide billeder.

Større børn, unge og voksne med hang til genren vil blive opslugt af læsningen.