Anmeldelse Dansk
0   233

Rent ud sagt 2

- formidling og samtale

Fakta<p>Forfatter: Jimmy Zander Hagen</p><br /><p>ISBN: 87-7988-129-7</p><br /><p>161,25 kroner, 80 sider</p><br /><p>Lærervejledning: </p><br /><p>ISBN 87-7988-130-0 </p><br /><p>39 sider, 148,75 kroner </p><br /><p>Hjemmeside: www.rentudsagt.mb.dk</p><br /><p>Serie: Rent ud sagt</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Det bliver stadig mere nødvendigt, at eleverne lærer at blive gode til mundtlig formidling. Alt drejer sig efterhånden om kommunikation på flere måder, og særligt vigtigt er det, at eleverne lærer at fremlægge deres projektopgaver forståeligt, levende, personligt, sagligt argumenterende og klart disponeret.

Det handler ikke blot om mod og selvtillid, men lige så meget om at lære sig et retorisk håndværk. Alle kan lære at blive gode formidlere og samtalepartnere. Desuden undgår man mange misforståelser og konflikter, hvis man har lært at belægge sine ord rigtigt. Herved lover bogens forfatter, at eleverne kan lære at klare mange situationer og opgaver i skolen og uden for skolen på et højere niveau, end de ellers ville kunne.

Det kan tydeligt mærkes, at forfatteren har mange års erfaring inden for voksenundervisningens almene niveauer. De gode illustrationer, øvelser, forklaringer og ikke mindst lærervejledningen vidner om et materiale, som er godt gennemprøvet. Jeg iler straks af sted med at bruge udvalgte opgaver i min egen 8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt