Anmeldelse

Rent ud sagt 2

- formidling og samtale

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bliver stadig mere nødvendigt, at eleverne lærer at blive gode til mundtlig formidling. Alt drejer sig efterhånden om kommunikation på flere måder, og særligt vigtigt er det, at eleverne lærer at fremlægge deres projektopgaver forståeligt, levende, personligt, sagligt argumenterende og klart disponeret.

Det handler ikke blot om mod og selvtillid, men lige så meget om at lære sig et retorisk håndværk. Alle kan lære at blive gode formidlere og samtalepartnere. Desuden undgår man mange misforståelser og konflikter, hvis man har lært at belægge sine ord rigtigt. Herved lover bogens forfatter, at eleverne kan lære at klare mange situationer og opgaver i skolen og uden for skolen på et højere niveau, end de ellers ville kunne.

Det kan tydeligt mærkes, at forfatteren har mange års erfaring inden for voksenundervisningens almene niveauer. De gode illustrationer, øvelser, forklaringer og ikke mindst lærervejledningen vidner om et materiale, som er godt gennemprøvet. Jeg iler straks af sted med at bruge udvalgte opgaver i min egen 8. klasse.