Debat
0   182

Talnavne og læseretning

Folkeskolen nummer 1-2 bragte et læserindlæg, hvori jeg slog til lyd for en ændring af de danske talnavne. Indlægget blev også tilsendt undervisningsministeren.

Artiklen fortsætter under banneret

Ministerens efterfølger har nu svaret (også før i tiden svarede Bertel Haarder. Det skal han have tak for). Svaret lyder blandt andet: »Jeg er ikke enig med dig i, at vi skal ændre vores sprogbrug, når det drejer sig om benævnelsen af tal. Jeg finder det mere relevant at fokusere på udvikling af metoder til undervisning i basal talforståelse inden for de rammer, der sprogligt og kulturelt er gældende for det danske samfund«. Under underskriften tilføjer ministeren så i hånden: »Folk må jo gerne sige femtisyv«.

Dette er derfor en opfordring til mine tidligere kolleger, matematiklærerne: Hvis I har elever, der roder rundt mellem »syvoghalvtreds«, »syvogtres«, »syvoghalvfjerds«, »syvogfirs« og »syvoghalvfems« (og som ofte må tælle på fingrene for at ramme den rigtige tier), så lær dem at bruge de nordiske talnavne og se så, hvad der sker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ