Debat

Selv for slapt, Anders Bondo

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke uventet viderefører Bertel Haarder den tilsyneladende endeløse hetz mod lærere og skærper den endog ved til Berlingske Tidende 20. februar at tale om lærere, der er for slappe.

Desværre var der ikke meget hjælp at hente hos vores egen talsmand Anders Bondo Christensen, der viste så megen forståelse for Bertels udtalelse, at han gav manden ret. Jeg håber, du er fejlciteret, Anders Bondo Christensen, men hvis ikke, så synes jeg, at du bør tydeliggøre, hvor du står i forhold til regeringen holdningsmæssigt. Vil du imødegå den byge af ideologisk kritik, vi må forvente, der i den kommende tid vil komme fra Bertel Haarders mund, ved at fortsætte med at give ham ret? Hvordan vil du tage kampen om virkeligheden op, kampen om, hvem der skal tegne billedet af folkeskolen, det billede, der er i hovedet på offentligheden og vælgerne. Foreløbig fører regeringen tårnhøjt på point, og der er stadig ikke tegn på modstand, der har gennemslagskraft i medierne, fra DLF.

I en årrække har højrefløjen i bedste propagandistiske stil og uimodsagt af DLF systematisk forsøgt at tilsmudse en hel faggruppes ry og rygte og på den måde gjort vores arbejde meget sværere. Jeg synes, det må være en forholdsvis enkel sag i det mindste at skyde nogle af de største løgne og groveste generaliseringer ned. Hvor er DLF og dens formand henne i den forbindelse?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Jeg har forholdt mig til et udsagn om, at lærerne skal have mere autoritet. Et udsagn, jeg er helt enig i. Jeg har blandt andet påpeget, at politikerne og pressen er med til at underminere lærernes autoritet gennem deres fuldstændig urimelige populistiske kritik, der i højere grad handler om salgstal og stemmer, end det handler om folkeskolen. Jeg forsøger at styrke vores autoritet ved at påpege den store indsats, lærerne leverer hver dag i folkeskolen, og ved at påvise, at det rent faktisk er os, der forsøger at forbedre kvaliteten i folkeskolen. Jeg lægger mig i selen for at fortælle om betydningen af lærernes indsats og foreningens initiativer. Det tror jeg styrker autoriteten mere end diverse vrede modangreb på lederskribenter, professorer eller politikere. Provokationerne kan imidlertid blive så store, at der skal siges fra. Det gør vi, når det er nødvendigt, hvilket du kan følge med i, hvis du læser de presseklip, der hver uge lægges ind på foreningens hjemmeside under »DLF i medierne«.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF