Anmeldelse

Eventyr-lyd

H.C. Andersen på cd - Vor store digters udødelige eventyr og historier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er dejligt at få fortalt historie, men når man kommer lidt op i årene, kan det føles akavet at plage for at få læst op. I denne pragtfulde jo, det gælder både indhold og udstyr udgave kommer Jens Okking med sin behagelige og varierede stemme store og små til hjælp, når som helst man ville ønske det.

De seks æsker - hvoraf tre er udkommet indtil nu - med tilsammen omring 40 cder indeholder samtlige digterens eventyr og historier. Kendte som mindre kendte. Her i opløbssvinget til megafejringen af hans 200-års-fødselsdag myldrer det frem med udgivelser af, om og med eventyrene, som de blev fortalt for børn og alle os andre, så de allermest kendte vil man få repeteret nogle gange. Derfor er det forfriskende med denne udgivelse, som leder lytteren ind på knap så betrådte stier.

Der er ikke en finger at sætte på produktionen. Karsten Vogel spiller sine egne små musikalske vignetter mellem historierne, det sætter stemningen på plads. Og Hans Voigt-Steffensens omslag til hver enkelt cd er næsten lige til at ramme ind og hænge op

Jeg synes, det er et stilbrud, når Okking afslutter hver historie med remsen "Snip snap snude ". Det går an til visse eventyr, men virker malplaceret efter historier som "Rosenalfen" og andre alvorlige sager. Men han lægger suverænt stemme til konger, prinser, alfer, træer, spurve, hovmodige hofdamer, bøvet boghvede, og hvad der ellers måtte komme forbi. Det er dejligt at høre på og kan give eleverne fine oplevelser. For de vil gerne have historie. Selv om de også er ved at blive voksne.