Anmeldelse Dansk
0   325

Eventyr-lyd

H.C. Andersen på cd - Vor store digters udødelige eventyr og historier

Fakta<p>Forfatter: H.C. Andersen</p><br /><p /><br /><p>Oplæst af Jens Okking</p><br /><p>Forlag: Forlaget Permild &amp; Rosengreen</p>

Det er dejligt at få fortalt historie, men når man kommer lidt op i årene, kan det føles akavet at plage for at få læst op. I denne pragtfulde jo, det gælder både indhold og udstyr udgave kommer Jens Okking med sin behagelige og varierede stemme store og små til hjælp, når som helst man ville ønske det.

Artiklen fortsætter under banneret

De seks æsker - hvoraf tre er udkommet indtil nu - med tilsammen omring 40 cder indeholder samtlige digterens eventyr og historier. Kendte som mindre kendte. Her i opløbssvinget til megafejringen af hans 200-års-fødselsdag myldrer det frem med udgivelser af, om og med eventyrene, som de blev fortalt for børn og alle os andre, så de allermest kendte vil man få repeteret nogle gange. Derfor er det forfriskende med denne udgivelse, som leder lytteren ind på knap så betrådte stier.

Der er ikke en finger at sætte på produktionen. Karsten Vogel spiller sine egne små musikalske vignetter mellem historierne, det sætter stemningen på plads. Og Hans Voigt-Steffensens omslag til hver enkelt cd er næsten lige til at ramme ind og hænge op

Jeg synes, det er et stilbrud, når Okking afslutter hver historie med remsen "Snip snap snude ". Det går an til visse eventyr, men virker malplaceret efter historier som "Rosenalfen" og andre alvorlige sager. Men han lægger suverænt stemme til konger, prinser, alfer, træer, spurve, hovmodige hofdamer, bøvet boghvede, og hvad der ellers måtte komme forbi. Det er dejligt at høre på og kan give eleverne fine oplevelser. For de vil gerne have historie. Selv om de også er ved at blive voksne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt