Debat

Jeg har ikke modtaget efterløn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 35 år som lærer valgte jeg at gå på efterløn. Det var den 1. august 2004. Jeg har så siden gået og nydt, at der nu endelig var tid til mange ting, som før i tiden måtte udsættes. Og så gik jeg selvfølgelig og glædede mig til den første udbetaling af efterlønnen.

Det blev september. Jeg sendte en mail til dlf/a 31. august for at høre lidt om, hvornår jeg kunne forvente en første udbetaling. Jeg fik at vide, at jeg kunne glæde mig til 24. september, hvor den første bid ville blive sat ind på min konto.

Så gik jeg og glædede mig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det kunne jeg have sparet mig, for der kom ikke en krone.

Jeg sendte så en mail til dlf/a 28. september. Intet svar.

Jeg sendte en mail 1. oktober. Intet svar.

Jeg sendte en mail 4. oktober. Endelig et svar. Jeg blev ringet op af dlf/a. Jo, nu var fejlen fundet. Jeg havde ikke indsendt mit efterlønskort.

Det havde jeg nu ikke haft de bedste chancer for at gøre, eftersom jeg ikke havde modtaget et efterlønskort.

Det var så nok bortkommet, for dlf/a havde sendt det 11. september. Dagen efter modtog jeg efterlønskort, som jeg udfyldte og returnerede 6. oktober for uge 36, 37 og 38.

14. oktober sendte jeg en sidste mail til dlf/a, hvor jeg kort skrev, at dersom jeg nogensinde fik efterløn, ville jeg sende den næste mail.

Nu sidder jeg så her 26. oktober. Ikke en krone. Ikke en forklaring. Ingenting.

Det værste er jo for resten, at jeg ikke er alene. Det fremgår af dlf/as hjemmeside og Folkeskolen. Er det et passende serviceniveau over for så stor en organisation?

Der er nok dem, der vil mene, at dette svineri ikke kan godtgøres med beklagelser fra dlf/a. Problemet har åbenbart været kendt i måneder.

Hvornår sker der noget?

Svar

Vi skal beklage den forsinkelse, som er opstået i september-udbetalingen grundet det manglende efterlønskort.

Vi sigter altid mod at udbetale efterløn på det først mulige tidspunkt og kan også konstatere, at grundlaget var på plads, da vi den 7. oktober modtog den sidste nødvendige pensionsdokumentation. Herefter skulle udbetalingen straks være effektueret. Beklageligvis har vi imidlertid ikke fået registreringen helt på plads, så udbetalingen ikke har kunnet effektueres korrekt. Det er nu rettet, og udbetalingen for både september- og oktober-perioden er på vej.

Rune Thorup, vicesekretariatschef, Lærernes A-kasse, dlf/a