Et besøg kræver forberedelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Jannik Larsen bruger Rådvad Naturskole så meget som muligt. 8.-klassen, han har med i dag, har forinden talt om landskabsdannelser i istiden, og nu skal de eksperimentere i landskabet, for det har de efter hans mening gjort for lidt tidligere.

»De mangler noget sammenhæng, men den skulle de gerne få nu. Vi har forberedt os meget inden, så vi bedre kan perspektivere det. Der skal være et ordentligt indhold i en tur herud. Det skal ikke kun være en oplevelse, men ofte viser det sig, at eleverne husker arbejdet herude i lang tid, netop fordi det også var en oplevelse. Det gør det lettere fremover at reletere til arbejdet«, siger Jannik Larsen.

Han tager alle sine klasser med på naturskolen to gange om året, og er der plads og råd til mere, er det fint. Han låner også materialer herude og deltager i arrangementer for lærere.

»Naturskolen inviterede en meteorolog ud en dag, og da var jeg her med en klasse. Men jeg fik da også selv udvidet min horisont«.

hlauritsen@dlf.org