Debat

Hvad vil DLF med fraktion 4

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

4.-6. august var 106 medlemmer fra fraktion 4 samlet til kursus på Gammel Avernæs.

Under punktet orientering ved repræsentanten fra hovedstyrelsen rejstes en livlig debat. Der blev givet mange og stærke udtryk for medlemmernes frustration over det manglende engagement, hovedstyrelsen lægger for dagen, når det gælder lønforhold for pensionister. I de seneste år er vi sakket væsentligt bagud i forhold til vore aktive kollegers lønudvikling. Synes DLF, det er rimeligt? Efter at stemmeretten er afskaffet for fraktion 4, har vi ingen form for pression. Det er derfor dens moralske pligt at prioritere krav om pensionsforbedringer højt og fastholde dem. De skal ikke betragtes som en udsalgsvare, man kan anvende i en trængt forhandlingssituation.

Vi har kun et hovedstyrelsesmedlem. Der er valgt ti delegerede fra fraktion 4. Sammen med dette medlem afholdes et årsmøde, som netop har været. Det til Folkeskolen sendte referat herfra blev ikke trykt. Vi pensionister vil gerne orienteres om alt nyt og i øvrigt alt, der er aktuelt for os. Vi er dog med til at finansiere Folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvert år søger 1.400 pensionister de eftertragtede seniorkurser på vore kursusejendomme. Kun 300 optages per år. Budgettet for kurserne er en million kroner. Vi ønsker, at en større del af vort kontingent anvendes til kurser. Endvidere ønskes et fuldt offentliggjort optagelseskriterium, da dette virker tilfældigt og uigennemsigtigt. Vi mener ikke, at DLF gør nok for fraktion 4. Vi vil have en fagforening, der varetager vore interesser og tager os alvorligt.

På vegne af 106 aktive pensionister.

Svar

Pensionsforbedringer for tjenestemandspensionister bruges ikke blot som en udsalgsvare, der kan anvendes i en trængt forhandlingssituation. For det første kunne vi aldrig finde på at indgå en sådan handel, for det andet er det ganske enkelt en umulighed, al den stund at tjenestemandspensionen på statens område ikke indgår i vores forhandlinger. Tjenestemandspensionen er lovgivningsstof. Det vil sige, at forbedringer er afhængige af politisk velvilje på Christiansborg. Det nytter altså ikke noget, at vi strejker mod kommunerne. Den komplicerede sammenhæng har jeg redegjort for på flere møder for repræsentanter fra fraktion 4. Vi skal naturligvis lytte til kritik og forholde os konstruktivt til den, men der er ingen grund til at skyde os underlødige motiver i skoene.

Anders Bondo Christensen