Debat

Kære Lederforening

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak for det nydelige brev i Folkeskolen nummer 18.

Det er altid rart at høre fra jer, selv om I altid skriver det samme. Men når vi får brev fra jer, så får vi da noget for vores kontingent.

Igen kunne jeg læse, at den gule forening har været fremme med, at de er de største. Hvor er det irriterende. Godt, at I så kontant atter har kunnet afvise det. Hvor er det rart at læse, at I er så gode og store.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Og så er det altså træls, at Jyllands-Posten og Danmarks Radio altid spørger den lille husmoderagtige Danmarks Skolelederforening. Hvorfor gør de det? Kan det tænkes, at de ikke ved, at der er en stor og mægtig Lederforening?

For de kan da bare slå op i Folkeskolen, tjekke alle jeres kommentarer til de aktuelle skolespørgsmål.

For hver eneste gang undervisningsministeren udtaler sig, hver gang inkvisitionen fra Dansk Folkeparti med Louise Frevert i spidsen vil banke skolen tilbage til før 1814, hver gang der er et aktuelt skole-spørgsmål på dagsordenen, så er I der da med en klar og tydelig holdning til skolen.

Vi er aldrig i tvivl om, hvad vores Lederforening mener.

Eller tager jeg fejl? Er det Skolelederforeningen, der mener noget? Hvad mener I? Det er måske for farligt at mene noget? En mening kunne måske koste medlemmer?

Går I ind for flere prøver? Hvad mener I om arbejdstidsaftalen? Pausetiden? Individuel løn? Evaluering? Fagligheden? Decentralisering? Kontraktstyring? Kommunesammenlægningens konsekvenser for skolerne?

Det er bare nogle af de ting, jeg i det daglige skal mene noget om, men nu er jeg jo også kun viceinspektør ude i den pulveriserende dagligdag, hvor det forventes, at jeg mener noget, og ikke talsmand for en for-ening, der har gjort det til en æressag ikke at mene noget.

Fortsæt det gode arbejde med håb om, at I bliver endnu større og mere betydningsfulde.