Debat

Regnskab er uigennemskueligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Refererende til foreningens økonomichefs svar til mig i Folkeskolen nummer 13, »hovedstyrelseslejlighederne havde en offentlig kontantvurdering på 4.650.000 kroner i 2001«, kan jeg overhovedet ikke finde dette regnskabstal i netop det i Folkeskolen nummer 3/2004 offentliggjorte »Danmarks Lærerforenings regnskab for 2001«.

Her står hovedstyrelseslejlighederne kun opgjort til 108.000 kroner per 31. december 2001. Det bliver en difference på over 4,5 millioner i DLF-regnskabet 2001.

Når DLFs hovedstyrelse i sit daglige arbejde disponerer over hovedstyrelseslejlighederne, er DLF også ejer og lejer, og som et aktiv skal det totale beløb efter min mening fremgå af DLFs statusregnskab og ikke med 4.650.000 kroner i Særlig Fonds statusregnskab for 2001.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved at sammenligne DLF-regnskabet 2001 og økonomichefens læserbrevssvar optræder lejlighederne nu med to forskellige tal i to forskellige regnskaber, og desværre offentliggøres Særlig Fonds regnskab ikke her i bladet trods tidligere opfordring, hvorfor man som almindeligt medlem heller ikke har en chance for at følge med.

Alle medlemmer af fagforeningen hæfter solidarisk for foreningens økonomiske dispositioner, og jeg vil gerne have Særlig Fonds vedtægter offentliggjort i Folkeskolen.

Med hensyn til det efter min mening manglende minus foran skatten i 2002-regnskabet kan jeg kun tilføje, at skatten i de tidligere DLF-regnskaber altid har været med et minus foran skattebeløbet. Og det burde også ske i DLF-regnskabet 2002, når der korrekt posteres nettorenter (indtægt) i udgiftskolonnen uden fortegn.

Svar

Det er foreningens og sekretariatets stadige bestræbelse, at regnskaberne skal være gennemskuelige, og vi følger selvfølgelig alle lovkrav og regnskabsregler til punkt og prikke. Når der fra år til år kan være mindre afvigelser i, hvordan regnskabet fremtræder, skyldes det kun, at vi hele tiden forsøger at skabe større gennemsigtighed.

Jeg mener ikke, at jeg kan komme forklaringen meget nærmere ved at svare på denne måde. Men du er meget velkommen til at ringe ind og aftale en tid, så vil folkene i vores økonomikontor kunne give dig en grundig gennemgang af både regler og regnskabsprincipper.

Oskar Trieb, økonomichef, DLF