Debat

I kamp for den gamle skole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når DLFs bagtrop under ledelse af Peter Hess-Nielsen og Niels Christian Sauer skal i slag mod »spareivrige politikere og den pædagogiske elite«, sekunderes de ivrigt af Louise Frevert, Dansk Folkeparti, og De Konservatives Helle Sjelle og roses for deres mod i Politiken. De vil i kamp for at sikre en skole, hvor katederundervisning, mere specialundervisning og faglighed sættes i centrum.

Som led i kampen benytter de karaktergennemsnit for et enkelt år, når de skal nedgøre den tidssvarende skole, som Hellerup er det bedste eksempel på. Hvis man skal sige noget fornuftigt om karakterniveauet på en skole, så må man have resultater for flere år.

Da de øvrige skoler i Gentofte, som fungerer efter nogenlunde de samme principper, har nogle af de højeste niveauer siden 2000, kunne man med samme ret konkludere, at Skub er udtryk for det bedste i den danske skole. Dette er vi mange, der gør, men vi tror dog, at de gode karakterer mere skyldes den sociale sammensætning af børnene.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lad os drøfte tingene fordomsfrit og afvente de kommende artikler, som vil beskrive fordele og ulemper ved den fleksible skole.

Afslutningsvis må jeg som amatør takke Folkeskolen og debattørerne for en levende og god debat, som vi andre også gerne så i vores fagforeninger om fremtidens opgaver.