Debat

Lærere nok – også om fem år

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores børn er det vigtigste i verden. De er med til at give os for­ældre mening i tilværelsen, og de er afgørende for, at vores samfund kan køre videre. Socialdemokraterne mener, at vores børn skal have de bedste forhold i skolen. Det kræver gode lærere, ordentlige rammer i hverdagen og ikke alt for mange elever i klasserne. Vi deler ikke finansminister Thor Pedersens udtalelse om, at flere børn i klasserne blot er en lejlighed til, at børnene kan få flere kammerater. Tværtimod, så kræver flere børn i skolen, at vi sætter flere penge af til skoleområdet. Derfor har vi foreslået, at vi investerer massivt i folkeskolen især i de kommende år, hvor mange flere børn kommer i skolealderen.

Torben Larsen viser i Folkeskolen nummer 14 interesse for vores forslag. Det er vi glade for, men jeg vil præcisere tre ting i forhold til Torben Larsens indlæg:

I vores forslag er der tale om at investere 600 millioner kroner i folkeskolen i 2004. Investeringen skal bruges til flere lærere, bedre undervisningsmaterialer og renovering af skolerne her og nu. Der er altså ikke tale om, at beløbet skal række til fem år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi vil også i de kommende år sikre, at der er lærere nok til de mange elever, der begynder i skolen frem til 2008. Det er specielt påkrævet med flere lærere, hvor vi skal løfte opgaven med at integrere tosprogede elever og undervise børn med andre særlige behov.

Ud over flere lærere vil Socialdemokraterne investere i nye bø­ger og tidssvarende computere, og vi vil fremrykke offentlige investeringer til byggeri af nye skoler og renovering af lokaler. Vores børn har nemlig krav på en god hverdag i folkeskolen.