Debat
0   155

Lærere nok – også om fem år

Vores børn er det vigtigste i verden. De er med til at give os for­ældre mening i tilværelsen, og de er afgørende for, at vores samfund kan køre videre. Socialdemokraterne mener, at vores børn skal have de bedste forhold i skolen. Det kræver gode lærere, ordentlige rammer i hverdagen og ikke alt for mange elever i klasserne. Vi deler ikke finansminister Thor Pedersens udtalelse om, at flere børn i klasserne blot er en lejlighed til, at børnene kan få flere kammerater. Tværtimod, så kræver flere børn i skolen, at vi sætter flere penge af til skoleområdet. Derfor har vi foreslået, at vi investerer massivt i folkeskolen især i de kommende år, hvor mange flere børn kommer i skolealderen.

Torben Larsen viser i Folkeskolen nummer 14 interesse for vores forslag. Det er vi glade for, men jeg vil præcisere tre ting i forhold til Torben Larsens indlæg:

Artiklen fortsætter under banneret

I vores forslag er der tale om at investere 600 millioner kroner i folkeskolen i 2004. Investeringen skal bruges til flere lærere, bedre undervisningsmaterialer og renovering af skolerne her og nu. Der er altså ikke tale om, at beløbet skal række til fem år.

Vi vil også i de kommende år sikre, at der er lærere nok til de mange elever, der begynder i skolen frem til 2008. Det er specielt påkrævet med flere lærere, hvor vi skal løfte opgaven med at integrere tosprogede elever og undervise børn med andre særlige behov.

Ud over flere lærere vil Socialdemokraterne investere i nye bø­ger og tidssvarende computere, og vi vil fremrykke offentlige investeringer til byggeri af nye skoler og renovering af lokaler. Vores børn har nemlig krav på en god hverdag i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ