Debat

Du skylder os svar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand Anders Bondo Christensen citeres i Folkeskolen nummer 10 for at have »fejret« en entydig sejr i hovedstyrelsen, da man drøftede ombudsmandens klare svar i Broager-sagen.

Det skal være Anders Bondo vel undt, og jeg er enig i, at der er al mulig grund til at være glad for det. Dog efterlader kommunens holdning os med en underlig fornemmelse, ikke mindst fordi det åbenbart er almindelig forvaltningspraksis flere og flere steder. Jævnfør Klostervænget-sagen. Til ombudsmandens brev skulle Broager Kommune angiveligt med et skuldertræk have udtalt: »Ja, men det tager vi så til efterretning«.

Hvad gør vi ved dét, Anders?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Svar

Jeg mener fortsat, at ombudsmandens afgørelse er en entydig og vigtig sejr, men jeg deler helt din forundring over kommunens reaktion. Ombudsmanden er ikke »hr. hvem som helst«, og ombudsmandens afgørelser er ikke ligegyldige for offentlige myndigheder. Jeg kan ikke her og nu fortælle, hvad vi gør. Det vurderer vi og drøfter med den lokale kreds i øjeblikket.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF