Debat

Hellere tre seniorkurser end fire

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak til hovedstyrelsesmedlem Lone Møller, fordi hun holdt fanen højt i DLFs hovedstyrelse og ikke lod sig tryne.

Selvfølgelig er et halvandet døgns seniorkursus dårligere end et kursus, der er et døgn længere.

Og så skal vi huske, at halvandet DLF-døgn er fra en eftermiddag til næste dag efter frokost. Altså knap 22 timer. Det er altså ikke nok til både et fagpolitisk input og det lige så vigtige sociale samvær. Det vil virkelig være dis­count. Og det skal vi så selv betale for.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg synes, vores forening er ved at komme for langt ud og har gjort knæfald for en borgerlig terminologi, hvis vi skal til at opkræve brugerbetaling af vore egne kontingentbetalende medlemmer. Det er virkelig en forringelse og et skridt (første?) i en helt forkert retning, som ikke er vores forening værdig.

Hvorfor er netop pensionisterne udvalgte til at være prøveklude for dette miskmask?

Tror I, vi stiltiende finder os i det? Så må I tro om igen.

Når I begræder, at I ikke får afprøvet de »nye kursusmodeller«, så prøv dem da på nogle andre.

Prøv at arrangere 22-timers tillidsrepræsentantkurser med brugerbetaling. Så skal I høre et ramaskrig fra kredse og tillidsrepræsentanter. Både om økonomi, discount, forkert ideologi og kvalitetsforringelse.

Hellere tre seniorkurser af nuværende varighed end fire efter det skitserede forslag.

Men vi pensionister betaler også kontingent, og hvis I vil beholde pensionisterne i foreningen, så må I være klar over, at vi også vil have noget for vores kontingent.

Da resultaterne endnu ikke har vist sig ved overenskomstforhandlingerne, har vi ekstra fokus på andre områder som for eksempel seniorkurserne.

Svar

Når vi foreslog nye kursusmodeller, der blandt andet indeholdt, at transportudgiften blev fordelt mel­lem deltagerne i kurset, skyldtes det, at vi havde fået forslaget fra repræsentanter for pensionisterne. Med den model, der blev drøftet i hovedstyrelsen, ville vi have mulighed for et ekstra kursus. Det havde vi en saglig drøftelse af, og jeg understregede selv, at hvis det ville blive opfattet som en forringelse, skulle vi naturligvis ikke vedtage det.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF