Debat

Løsrevne citater

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lederskribenten fandt et hår i suppen. Det er essensen i sidste uges leder, hvor det lykkedes på grundlag af nogle løsrevne citater at fremstille Socialdemokratiet som et parti, der helt skulle have forladt sin uddannelsespolitik og opgivet målsætningen om det almendannende i alle uddannelserne.

Det er selvfølgelig en fuldstændig misforståelse.

Hvis lederskribenten havde gjort sig den anstrengelse at læse det debatoplæg, som er baggrunden for de løsrevne citater, så ville han kunne fortælle læserne, hvor stor betydning Socialdemokratiet tillægger uddannelse som nøglen til fremtidens velfærd.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Uddannelse til alle er fortsat Socialdemokratiets mål. Den store udfordring er at få de sidste 15-20 procent af de unge igennem en kompetencegivende uddannelse. De bogligt svage har i dag svært ved at fuldføre en uddannelse.

Derfor er det også relevant at stille spørgsmålet, om vi har opbygget et uddannelsessystem, der ikke kan imødekomme disse unges ønsker og behov. Er uddannelserne blevet så teoretiske, at nogle må stå af?

Har vi med de teoretiske uddannelser opbygget et system, der udelukker en gruppe af unge fra at tage en uddannelse? Det er ikke en flugt fra en i øvrigt god og rigtig uddannelsesstrategi, men en seriøs overvejelse af, hvordan vi sikrer alle en uddannelse og et job i dette samfund.

Den opgave er også et anliggende for Folkeskolens læsere og en langt mere konstruktiv og alvorlig sag end lederskribentens forsøg på at fremstille Socialdemokratiets uddannelsespolitik på en helt fejlagtig måde.

Hans Peter Baadsgaard

uddannelsespolitisk ordfører, Socialdemokratiet