Debat
0   128

Min holdning

Svar til Stig Petersen, Kokkedal.

Du efterlyser hovedstyrelsesmedlemmernes holdning til ny løn. Her er min.

Artiklen fortsætter under banneret

En ting er helt klart: Indførelsen af ny løn, som vi kender den i dag, til lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen vil ikke gavne folkeskolen i Danmark.

Jeg er fuldstændig enig med dig i, at en eventuel indførelse vil virke nedbrydende på det kollegiale samarbejde. Det er dog ikke kun heri, jeg ser ulemperne ved at indføre ny løn på lærerområdet. Blandt andet er det med ny løn lykkedes Kommunernes Landsforening at flytte lønslagsmålet i kommunerne fra et slagsmål mellem kommune og organisation til et slagsmål mellem de kommunalt ansatte. Nogle organisationer i den kommunale verden er villige til at acceptere løntildeling ud fra rent subjektive kriterier (engageret, samarbejdsvillig, fleksibel og så videre) til den enkelte medarbejder.

Lad os ikke falde så dybt. Lad os i stedet stå sammen om at afvise Kommunernes Landsforenings intentioner med et individuelt lønsystem, indtil der har vist sig et lønsystem, som passer til folkeskolens struktur og kultur. Et individuelt lønsystem vil på ingen måde gavne kvaliteten i folkeskolen.

Vivi Hansen

medlem af

DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ