Debat

Min holdning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Stig Petersen, Kokkedal.

Du efterlyser hovedstyrelsesmedlemmernes holdning til ny løn. Her er min.

En ting er helt klart: Indførelsen af ny løn, som vi kender den i dag, til lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen vil ikke gavne folkeskolen i Danmark.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg er fuldstændig enig med dig i, at en eventuel indførelse vil virke nedbrydende på det kollegiale samarbejde. Det er dog ikke kun heri, jeg ser ulemperne ved at indføre ny løn på lærerområdet. Blandt andet er det med ny løn lykkedes Kommunernes Landsforening at flytte lønslagsmålet i kommunerne fra et slagsmål mellem kommune og organisation til et slagsmål mellem de kommunalt ansatte. Nogle organisationer i den kommunale verden er villige til at acceptere løntildeling ud fra rent subjektive kriterier (engageret, samarbejdsvillig, fleksibel og så videre) til den enkelte medarbejder.

Lad os ikke falde så dybt. Lad os i stedet stå sammen om at afvise Kommunernes Landsforenings intentioner med et individuelt lønsystem, indtil der har vist sig et lønsystem, som passer til folkeskolens struktur og kultur. Et individuelt lønsystem vil på ingen måde gavne kvaliteten i folkeskolen.

Vivi Hansen

medlem af

DLF's hovedstyrelse