Debat
0   159

Dårlige børn

Sandsynligheden for at vinde to millioner i lotto er usædvanlig lille, det samme gør sig gældende for artikler, der postulerer, at børn i Danmark er blandt de bedst fungerende i verden. Artiklen, der refereres til, er John Peters 'Dårlige børn er moderne', Folkeskolen nummer 41.

Det er rart at læse en optimistisk og velskreven artikel, men . . .

Artiklen fortsætter under banneret

John Peters skriver blandt andet: ' . . . alle kriminologiske undersøgelser viser, at ungdomskriminaliteten falder og falder og faktisk aldrig har været lavere end i dag'. Hvad skyldes det? Er opklaringsprocenten faldet? Er SSP-maskinens (SSP-lærere, SSP-konsulenter, opsøgende medarbejdere, Det Kriminalpræventive Råd og så videre) mange forskellige tiltag effektive? Bliver den forurettede udsat for grove trusler, så han/hun dropper politianmeldelsen? Kan det være de utraditionelle, men resultatgivende mafiametoder, den opsøgende medarbejder benytter sig af? Eller er den socioøkonomiske ulighed blevet en grad bedre?

En anden spændende, men måske forhastet konklusion er: 'Antallet af voldstilfælde blandt de 14-18-årige er også faldet gennem de sidste 12 år . . . (cirka 30 procent) ifølge en videnskabelig undersøgelse, som en gruppe læger har foretaget på skadestuerne i Århus politikreds'. - Er skadestuerne i Århus politikreds repræsentative for hele landet?

Jeg håber bestemt ikke, at John Peters' artikel (mis)bruges som sovepude over for kriminalitetsforebyggende projekter/undervisning med nedprioritering og ressourcebesparelse til følge. Tværtimod gælder det nu om at bibeholde og udnytte den 'gode bølge', måske intensivere det præventive arbejde, nu hvor fundamentet (måske) er skabt.

Sacha Popovic

projektarbejder ved SSP-projektet 'Nordstjernen'

Brøndby Nord


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ